Bild undersida

Munnen föryngring

Munnen har stor betydelse för den bild man förmedlar av sig själv. Vilken eller vilka kombinerade metoder man väljer beror på utgångsläget. Vid tunna läppar måste dessa förstoras och bäst är att välja kroppsegna material sk fett, fascia (bindväv som finns över muskulatur t ex i tinningområdet) eller de djupare hudskikten i t ex ett ärr. Temporära sk fillers kan vara ett enkelt men i längden dyrt alternative. Permanenta fyllnadsmaterial har använts av en känd klinik och orsakat mycket allvarliga komplikationer som bl a ledde till att överläppen togs bort. Således en varning för permanenta fyllnadsmaterial.

Om läpparna är rynkiga med fåror och veck (inte ovanligt hosoch hos oss i kombination med slipning av huden  Med denna metod får man en verklig föryngring av huden och i kombination med förstoring  blir läpparna attraktiva. Denna teknik är mycket popular också hos lite äldre personer. Vi är ensamma om vår teknik och tror inte att någon bättre metod finns. Se våra bilder!

Om man har mycket tunna läppar, där slemhinnan inte alls syns framifrån måste slemhinna mobiliseras från insidan av läpparna-vi kallar detta V-Y plastik och är en lite större operation. Se före- och efterbilder.

Tänk på att man vid förstoring med kroppseget material ofta gör detta 1, 2 eller 3 ggr. En fördel finns med detta – man kan själv mycket mer noga bestämma det slutliga resultatet.

Ingreppen sker oftast i lokalbedövning och ibland kombinerat med lugnande spruta  i armen.

Munvinklarna är ibland neddragna och man ser sur ut. Det korrigeras ofta genom ansiktslyftning, men ibland gör vi ett litet lokalt ingrepp som kallas corner-lift.

Ingreppen sker på vår moderna klinik i Västra Hamnen, Malmö.