Bild undersida

2014-06-23

Ansiktslyftningar (Wieslander teknik)

Vi har utfört ca 400 ansiktslyftningar med en speciell teknik som dr Wieslander utvecklat. Tekniken kallas för Vertikal Suspension av SMAS.

De första fallen gjordes för 10 år sedan. Det sista åren har vi gjort 200 fall. För några månader sedan skickades ett frågeformulär ut och 90 patienter svarade. Vi fick efter en skala mellan 0-5 poäng där 5 poäng var utmärkt och 0 var utan förbättring, resultat som varierade mellan 4,6-4,9 poäng. Resultatet var 4,6 poäng efter 6 månader då många patienter tyckte att ansiktet fortfarande var svullet men sedan ökade poängen till 4,9-4,6 efter första, andra och femte året. Studien slutade efter fem år men vi vet att många patienter upplever gott resultat även efter fem år. Denna studie kommer att göras senare.

Den speciella tekniken som dr. Wieslander utvecklat lyfter upp fettkudden över okbenen, slätar ut vecket vid sidan om näsa och mun, spänner huden längs med käkkanten och tar bort överskottshud under hakan och på halsen. Våra patienter har således visat stor uppskattning avseende tekniken och detta under lång tid. Vi tyckte detta var viktigt för våra patienter att känna till.