Bild undersida

Operationstekniker för bättre resultat

Bukplastiker

Vi sparar ett tunt fettskikt längst ned på magen under hudens djupa fascia (sk Scarpas fascia). Tekniken är tekniskt svårare än den vanliga, men ger fördelar. Detta tunna fettlager fungerar som ett läskepapper och suger upp vätska från hela magens operationsområde, vilket gör att vi aldrig får problem efteråt - som de flesta kliniker i världen har - med återkommande obehagliga vätskeansamlingar (serom) på magen efter bukplastiker. Utseendemässigt blir resultatet minst lika bra med denna teknik.

Bröstkirurgi

Vid alla bröstlyft och bröstförminskningar sparar vi ett tunt vävnadsskikt med viktiga blodkärl och nerver alldeles över bröstkorgsväggen - detta är tekniskt något svårare än den teknik som andra använder med renskalning av all vävnad över bröstkorgsväggen - men vi får bättre känsel i brösten och vi har aldrig haft cirkulationsproblem i bröstvårtan - inte ens vid mycket stora bröst. Beträffande de mycket stora brösten har vi utvecklat en egen teknik med lambåbasen via en medial pedikel (bröstvävnadens blodförsörjning baseras via en stjälk mot mitten) och kan därmed göra stora reduktioner utan komplikationer hittills.
Vid bröstförstoring har vi en förkärlek till den lilla öppningen i toppen på armhålan och vi har stor vana vid denna teknik som nästan varit utan komplikationer. Ingen teknik ger ett mindre - ofta osynligt ärr.
De senaste sk anatomiska eller gelehallonimplantaten utgör 3:dje generationen och har blivit betydligt mjukare och kan nu läggas in via mindre incisioner - ca 4 cm - och därmed också via armhålans hud.

Ögonlocksoperationer

Vi återskapar alltid globlinjen - om den saknas i övre ögonlocken. I undre ögonlocken stabiliserar vi alltid sen många år resultatet genom sk kanthoplastik. Vi har specialstuderat och utvecklat tekniker för att lyfta upp neddragna undre ögonlock. Vårt sätt att använda redan befintliga fettkuddar i undre ögonlocken för att fylla ut den mörka indragningen nedom ögonlocket - är unik.

Gynekomasti

Vid bröstförminskning hos män gör vi aldrig några ärr utanför vårtgården. Vi skalar ut den fasta vävnaden via ett U-format ärr i vårtgårdskanten och jämnar ut hela området med fettsugning. Få kliniker använder denna avancerade teknik.

Pannlyft

Vid pannlyft behöver vi inte använda skruvar - som kan ge besvär- utan har utvecklat en teknik med vinklade små hål ytligt i benet, där pannans upphängning kan fästas.

Ansiktslyftningar

Vi kombinerar ansiktslyftningar med ett nytt sätt att lyfta - mera naturligt - de djupa skikten i ansiktet och kombinerar ofta med förstoring (lipoaugmentation) av okbensområdena med kroppseget fett- vilket ger många möjligheter. Vi får mycket beröm för våra ansiktslyfningar.

Laserbehandling

Vid laserbehandling i ansiktet tex kring munnnen eller på kinderna kombinerar vi med slipning mekaniskt med liten specialtrissa av de djupaste rynkorna (eller ärren), varigenom läkningen går snabbare och resultatet blir överlägset. Vi är ensamma om tekniken hittills.

Örontillbakasättning

Vi formar öronbrosken med kaborundumtrissa från örats baksida, vilket ger mjuka naturliga konturer - inga skarpa kanter och inga synliga ärr.

Halslyft

Vid halslyft tar vi kirurgiskt bort en fettkudde mellan muskelkanterna alldeles under hakan - detta ger den verkligt ungdomliga halskonturen.

Näsplastik

Vi har stor vana vid både slutna och öppna näsplastiker samt att "låna" brosk, för att ytterligare förbättra näsplastikerna, från öronen. Med vår teknik kan man inte se att brosk tagits från öronen.