Bild undersida

Pannlyft

Pannlyft med titthålskirurgi

Pannlyft med titthålskirurgi har varit aktuellt sista åren och innebär en lyftning av ögonbrynen och en uppstramning av huden i ögonregionen. Operationen innebär en dramatisk förbättring av hela ögonregionen.

Operationen är i bland nödvändig som ett komplement till ögonlocksplastiken. Hängande ögonbryn kan vara den största orsaken till hudöverskottet i övre ögonlocken. Man kan välja att lyfta yttre delen av ögonbrynen mest-vilket ofta blir elegant. Detta kan göras separat och kallas då tinninglyft (temporallyft), vilket kan utformas så vi stramar upp huden vid sidan om ögonen. Detta har blivit mycket populärt hos oss.

Dessa lyft kombineras ofta med övre- och undre ögonlocksplastiker Trötta ögon stramas alltid upp i ögonvinklarna med sk kanthoplastik eller kanthopexi.

Viktig är den nya principen att fylla ut de mörka ringarna -"tårbaljan" eller "tear through" -nedom undre ögonlocken med fettkuddarna i undre ögonlocken - detta innebär verklig föryngring. Man ser pigg och vaken ut!

Ett återställande av hudens yta med laser blir ibland nödvändigt för ett optimalt slutresultat.

Pannlyft Malmö

Pannlyftsoperationerna sker på Plastikkirurgiska Institutets klinik, en nybyggd 4-våningsbyggnad i Västra Hamnen i Malmö, alldeles intill Turning Torso. Vårt sjukhus har fyra operationssalar och en toppmodern postoperativ uppvaknings- och övernattningsavdelning med tolv patientrum.