Bild undersida

Bröstförminskning

Det finns två sorters bröstförminskning varav den ena kallas för bröstlyft och då reducerar man endast brösthuden och skapar en vacker och naturlig form. Den andra typen av bröstförminskning medför en volymminskning som kan vara liten och ibland mycket stor. Vid stora bröstförminskningar hjälper ibland den allmänna sjukvården till. I  de flesta fallen får dock patienten bekosta dessa operationer själv.

Bröstförminskning i Malmö

Vid Plastikkirurgiska Institutet i Malmö anpassar vi metoden till problemets storlek. Vid enbart häng i bröstvårtan och ofta samtidigt stor vårtgård gör vi ett så kallade fallskärmslyft. Det innebär att man inte får något ärr nedom bröstet men ett diskret ärr kring den förminskade vårtgården och oftast ett stycke ned på bröstets framsida. Vid mera häng måste man också göra ett ärr i fåran under bröstet. Kallas ofta för T-ärr. Detta blir nödvändigt för att skapa en vacker bröstform. Vid de stora bröstförminskningarna måste man alltid göra ett ärr (T och det skall vara upp och nervänt) och samtidigt ett ärr kring vårtgårdarna. Det finns få operationer som kvinnorna upplever mer tillfredsställande. Vi har utvecklat säkra tekniker och har aldrig haft problem med cirkulationen i brösten varken vid de små eller stora lyften. Doktor Wieslander har utvecklat en speciell teknik vid de mycket stora brösten då reduktion kan vara upp till 1 kg per sida. Även i dessa fall har tekniken varit säker.

Våra metoder ger den bästa garantin för bevarad känsel i bröstvårtan och amningsförmåga. Vi sluter alla sår med en långtidsverkande tråd och avlastar sedan med speciell tejp och en kompressions-bh. Denna kombinerade teknik ger tunna och ofta nästan osynliga ärr. Med de nyare krämerna (silikon!) blir ärr reaktionen ännu mildare.

Bröstförminskingsoperationerna sker på vår klinik i Västra Hamnen i Malmö, ett av världens vackraste privata sjukhus och samtidigt ett av de mest tekniskt avancerade.