Bild undersida

Fettsugning

Fettsugning (liposkulptur)

Fettsugning - eller med ett finare ord liposkulptur - har ständigt förfinats och utgör en viktig del av klinikens verksamhet. Operationen sker, beroende på ingreppets storlek, i lokalbedövning (med eller utan lugnande, smärtstillande spruta i armen) eller i narkos. Mer än 20 års erfarenhet visar att resultaten är mycket bestående, i majoriteten av fallen permanent. Operationen sker på vårt moderna sjukhus i Västra Hamnen, Malmö.

Nya liposkulpturtekniker Liposkulptur kan nu ske med en "våt" teknik som möjliggör borttagande av mycket större volymer fett än tidigare och samtidigt kan fler ingrepp ske med enklare bedövningsformer. Traditionella indikationer är haka, ridbyxlår, lårs och knäns insidor samt magen. Nu kan vi också på ett skonsamt sätt skulptera haka/hals, stjärten och till och med underben. Se före- och efterbilder.

Avlägsnat fett kan, som redan nämnts, till exempel användas till läpp- och okbensförstoring!   Vi har introducerat en ny vibrationsteknik som underlättar fettsugningar.

Ultraljudsfettsugning är också en ganska ny teknik, men det har varit svårt att bevisa dess fördelar. Flera nackdelar är dock uppenbara: kostnaden blir högre, smärtorna efter ingreppet blir större och risken för allvarliga komplikationer är avsevärd.

Liposkulptur

Liposkulptur står för uppbyggnad med eget fett.

Vi kan nu ersätta vävnad med kroppseget fett t.ex vid defekter. Fett kan också användas vid föryngring av ansiktet såsom kring ögonen, av läpparna samt av okbensområdena. Sedan ett par år förstorar vi också bröst med eget fett men effekten är begränsad. Fett är bra vid konturdefekter i brösten!